Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Kemik suyu faydaları saymakla bitmeyen ve tüm dünyada tüketimine önem verilen kemik suyu tüketilmesi kadar saklama koşulları da önemlidir.
Kemik suyunda bulunan kolejen vücudumuzun en çok ihtiyaç duyduğu proteini barındırmaktadır. Aminoasit yapısı olduğundan hızlı bir şekilde bozulan kemik suyunu doğru şekilde muhafaza etmeniz gerekir. İşte kemik suyu saklama konusunda bazı püf noktaları:
Son zamanlarda önemi daha çok artan kemik suyu sağlığımız için çok önemli besinler arasında yer alır. Kemik suyu, bağırsak duvarında oluşan delikleri onarır bütün bağırsaklarda oluşan problemlerde çok etkilidir.
Kadınların yaşadığı en büyük problemler arasında yer alan selülite ve cilt bakımlarından birebir katkısız içildiğinde çok iyi gelmektedir. Kurban bayramının gelmesiyle birlikte kesilen kurbanlıklardan insanların eline birçok kemik parçaları geçiyor.
Sağlığımız açısından yararları saymakla bitmeyen kemikleri atmak yerine yemeklerde kullanabilirsiniz. Yaraların iyileşmesine ve daha birçok şeye iyi gelen et suyunu bozulmadan uzun süre dolapta saklamanın bazı püf noktaları bulunmaktadır.
Kurbandan kalan kemikler nasıl değerlendirilir? Kemik suyu nasıl saklanır?
ET SUYU NASIL SAKLANIR?
– Etlerden ayırdığınız kemikleri kaynattıktan sonra kemik suyunu dikkatli, bir şekilde süzün. Kemik suyunda bulunan kolajen proteinleri yapısının değişmemesi için blendırla çekme işlemi uygulamayın.
– Yaptığınız kemik suyunu çok hızlı bir şekilde soğutmanız gerekir. Geniş bir kaba su doldurun ve içine buz kalıpları atın.
– Daha sonra tencerede olan kemik suyunu direk tencereyle birlikte direk suya koyun.
– Soğuyana kadar arada sıcak olan suyu değiştirerek soğutma işlemine devam edin. Böylece oda sıcaklığına gelen kemik suyu herhangi bir bakteri ya da bozulma görülmez.
– Soğuttuğunuz kemik suyunu marketlerde almış olduğunuz buz poşetlerine ya da kağıt bardaklara dökerek porsiyonları ayırın.
– Bardaklara bölüştürmüş olduğunuz kemik suyunu derin dondurucuda ‘- 18, -21’ derecenin altında saklanması gerekir. Bardağa yerleştirdiğiniz kemik suyunun üstlerini kapatmayı unutmayın.
– Kaynattığınız kemik suyunu buzdolabında yaklaşık 3-4 ay muhafaza edebilirsiniz. Bütün yemeklerin içine katabileceğiniz kemik suyunu kullanacağınız zaman biraz dışarıda çözdürüp sonra kullanmanız daha doğru olur.
Yorum Yaz