Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Bağışıklık sistemimizin temeli olan hücrelerin yüzde 70’i bağırsak duvarlarımızda yaşar. Kötü bir sindirim, kötü bir beslenme, stres, çevresel toksin maddeler birleşince, bağırsaklarınızın sağlığı giderek azalıyor.
İşte tam da bu an davranışımıza çeki düzen vermenin ve sistemli bir beslenmeye geçmenin zamanıdır! Beslenme düzeninize ekleyeceğiniz bazı yiyecekler bağırsaklarınızın temiz olmasını sağlayacaktır.
1- Koyu renkli, yapraklı yeşillikler
Koyu renkli, yapraklı yeşillikler bol miktarda lif ve mineral içerirler. Aynı zamanda vücudunuzu maruz kaldığı toksinlerden arındıracak antioksidan maddelere de sahiptirler. Sindirim sisteminizle ilgili problemler yaşıyorsanız yapmanız gereken en doğru şeylerden biri pişirilmiş sebzeler yemektir. Bunun nedeni sindrilmesinin daha kolay olmasıdır. Unutmadan! Sofranızda her zaman sağlıklı yağlardan olsun (zeytinyağı, avokado, tereyağı) böylelikle yeşillerinizdeki vitaminlerin ve minerallerin emilimlerini artırmış olursunuz.
2- Chia tohumları
Bu küçük tohumlar mükemmel bağırsak temizleyicileridir. Suda bekletildiğinde şişerek sıvımsı bir kıvam alırlar. Kabızlık problemi için birebirdir. Ayrıca antioksidan omega 3 yağ asidi içeriyorlar. Bir bardağın içine biraz chia tohumu koyup bekletebilirsiniz ve bunu içeceklere katabilirsiniz ya da chia tohumlarını yaptığınız salatalara serpiştirebilirsiniz!
3- Pisilyum
Aynı chia tohumu gibi suda beklediğinde jelatinimsi bir yapıya dönüşüyor. Böyle bir beslenmeye başladığınızda ise ilk etaplarda biraz yavaş gitmeniz önerilir çünkü vücudunuzun vereceği tepkileri önden sezemeyebilirsiniz. Ayrıca sindirimi güçlendirmek ve bağırsak temizliğine destek olmak amacıyla bol su tüketmeniz de tavsiye edilir.
4- Bitkiler
Rezene tohumu mukus oluşumunu engeller ve bağırsakları rahatlatır. Nane, sindirim sistemini rahatlatır ve damarlanma oluşumunu azaltır. Güveyotu ise hem virüs oluşumunu engellemeye çalışır hem de mantar oluşumunu… Bu bitkilere sofranızda yer açın!
5- Kırmızı biber
Kırmızı biberin tek işlevi yemeklerinizi biraz acı hale getirmek değildir. Kendisi aynı zamanda mukusları eriten bir yapıya sahip olduğu için vücudunuzu mukuslu oluşumlardan temizler. Böylelikle kırmızı biberle sindirim bozukluklarına yol açan belirtiler de yok olur.
6- Prebiyotikler
Prebiyotikler sindirim fonksiyonlarında, enfeksiyonların vücuda girişinin engellenmesinde inanılmaz ciddi bir rol oynuyorlar. Prebiyotikler sindirilmeyen liflerdir. Soğan, sarımsak, elma, badem, muz gibi yiyecekler prebiyotiktir.
7- Probiyotikler
Probiyotikler fermante edilmiş faydalı bakterilerden oluşur. Tatları biraz ekşidir. Yoğurt, kefir gibi gıdalar probiyotiktir. Bu tip gıdalar bağırsaklarınızı faydalı bakterilerle doldurur, bağırsaklarımıza mikroplarla savaşma gücü verir ve daha iyi işlev göstermesini sağlar. Ayrıca probiyotikleri dışarıdan almak da önemlidir.
Yorum Yaz