Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
1. Geçmişi Geçmişte Bırakın
Geçmişte yaşamak, kendinize yapacağınız en büyük kötülüktür. Geçmişe takılı kalmak, bugün yaşayabileceklerinize engel olacaktır. Yaptığınız hatalara takılmayın. Yaşadığınız olumsuz deneyimlere takılmayın. Bunlar sizi güçlendiren öğelerdir. Bunlar bugün sizi siz yapan deneyimlerdir. Dünyada hiçbir insan yoktur ki, geçmişte hata yapmasın. Yalnız değilsiniz. Hepimiz hata yapıyoruz. Ama farkımız, hatalardan ders çıkarabilmek. Bazı insanlar yaptıkları hataları, deneyim olarak görür, onlardan dersler çıkarır. Dün yaşanan kötü olaylar, bugünkü kazanımları olur. Bir daha aynı hataları tekrarlamazlar. Başarmanın sırrı da işte burada yatar. Hedefe ulaşmanın formülü; pek çok kez çabalamak, yanlışlar yapıp doğru yolu bulmaktır. Dünyanın en zeki insanlarından Edison, fasulyeden kauçuk elde etmek için 10.000 tane deney yapmak zorunda kalmıştır. Yani 9999 kere hata yapmış, sonunda doğruyu bulmuştur. Bir tane başarı elde etmek için 9999 tane hata yapmayı göze almış ve onu yapmaktan korkmamıştır. Hatalar onu engellememiş, yeniden denemiş, hedefine varana kadar çabalamıştır. Yılmamıştır. Enerjisini almamıştır.
2. Kötü Aslında İyidir
Geçmişte yaşadığınız kötü deneyim sizin kararınızdı. O günün şartlarına göre karar verdiniz. Evrenin sizin için başka bir planı vardı. Öyle olması gerekiyordu ve yaşadınız. Eğer o kötü deneyimi yaşamamış olsaydınız bugün elde ettiklerinize sahip olamayabilirdiniz. Bir de böyle düşünün; kötü aslında iyidir. Elbette ders çıkarabiliyorsanız kötü bazen iyidir. Kötü deneyimler, sizi başka bir yere götürüyorsa, sizin yolunuzu değiştiriyor ve iyi ki bu yola girdim diyorsanız işte o zaman kötü iyidir. Sizin planlarınız olabilir ve bu planlarınız suya düşmüş olabilir ancak evrenin de bizim için planları vardır. O nedenle rahatlayıp kendimizi evrenin planına teslim etmemiz gerekir. Elbette planlar yapacağız, amaçlarımız olacak ama unutmayalım engellerle her zaman karşılaşacağız. Hayat her zaman günlük güneşlik değildir; yağmuru da, çamuru da vardır. Hatalar her zaman olacak. Önemli olan bu hataların; bizi yıldırmaması, amacımızdan alıkoymaması.
3. Pişmanlıklarınızı Özgür Bırakın
Geçmişe takıldığımız zaman ne elde edebiliriz ki? Bir hata yaptınız ya da kötü bir tartışma yaşadınız, belki de yanlış bir söz söylediniz. Pişman oldunuz diyelim. Geri dönüşü yok. Hata yaptınız kendinize dürüst olun. Egonuzdan feragat edebilirseniz, haksızlığınızı dile getirebilirseniz pişmanlığınızı da yenmiş olursunuz. Kendinizi yaşadığınız sıkıntıdan serbest bırakabilirseniz özgür kalırsınız. Geçmişte yaşanan kötü deneyimler insanın sırtında büyük bir yüktür. Bunlarla yüzleşmek, hata yaptığınızı kabul etmek, dersler çıkarmak insanı özgürleştirir. Şayet pişmanlıklarınızı özgür bırakmazsanız beyninizin arka planında her zaman ağırlık yapar. Bu durum; telefonların arka planında çalışan programlara benzer; kapatılmayan programlar telefonun şarjını bitirir, enerjisini alır. Geçmişteki pişmanlıklar da bugünkü enerjimizi bitirir. Böyle bir ağırlık taşınamayacak bir boyuta dönüşebilir. Yükü fazlalaştırmadan serbest bırakın. Yüzleşme sizi çok rahatlatacaktır. Arka plandaki büyük yükten kurtulmuş olursunuz. Bu yükler insanın ayağındaki en büyük prangalardandır. O arka planda çalışan pişmanlıklar, hatalar, geçmişle hesaplaşmalar artık geçmişte kalmalı. Geçmiş geçmiştir. Geri getiremezsiniz. Yaşanan olmuş, söylenen söylenmiş, alınan kararlar alınmıştır. Ve siz yeni bir yola girmiş, yeni bir hayata başlamışsınızdır. Pişman olmak size ne kazandırır? Geçmiş hataları sadece ve sadece deneyim olarak görmek gerek. Geçmişten bir tecrübe olarak yararlanmalı.
4. Geçmiş Hatalarınızdan Arının
Yaşadıklarınızı, kötü deneyimlerinizi, pişmanlıklarınızı serbest bırakın. Nasıl ki telefonda gereksiz programları yukarı kaldırıp siliyoruz ve evrene gönderiyoruz, pişmanlıklarımızı da böyle silip geride bırakalım. Bu bizi büyütür ve rahatlatır, güçlendirir. Enerjimiz artar. Geçmişe nasıl takılmamak gerekiyorsa geleceği de çok fazla dert etmemek gerek. Kim bilir ki gelecekte ne gelecek? Kimse bilemez. İyi bir gelecek istiyorsak şimdi çok iyi çalışmamız gerek. Bugün ekeceğiz ki yarın biçeceğiz. Güzel düşünceleri, güzel kararları şimdi alacağız ve iyi bir gelecek yaratacağız.
5. Mantranın Gücünden Faydalanın
Geçmişin yükünden arınmak için kendinize pozitif telkinde bulunabilirsiniz. Uzun bir süredir önerdiğim ve on binlerce kişinin uyguladığı, mucizevi sonuçlar aldığı mantrayı öneriyorum: “Bugün Daha Mükemmel Bizi Yaratıyoruz.” Bu olumlamayı kullanın. Her gün bir kağıda 100 kere yazarak tekrarlayın. Bu mantrada önemli olan bugündür. Ne geçmiş ne de gelecek, şimdi önemlidir. Geçmişte ne yaşadıysanız yaşadınız, hepsi geçmişte kaldı ve bugünden itibaren daha iyisini yapın. Eğer hatalar yaptıysanız bundan sonra onları yapmayın, tekrarlamayın. Mantranın özündeki mantık budur. Şimdide yaşayalım, farkında olalım. Geleceğimizi bugün yaratalım…
Yorum Yaz