user
e
sv

Dipliner Nedir, Nasıl Sürülür?

Dipliner Nedir, Nasıl Sürülür? Dipliner ve Eyeliner Farkı Nelerdir?

Bir makyajın olmazsa olmaz adımları arasında kabul edilen eyeliner, gözleri şekillendirmesi ve bakışlara çekicilik katmasıyla da çok sevilen makyaj ürünleri arasında. Aslında birkaç teknik ve yöntemle kolaylıkla uygulanabilen eyeliner, bazı durumlarda uygulaması zor makyaj tekniklerinden biri olabiliyor. Eyeliner’ı genellikle iki göze eşit ve aynı şekilde uygulayamamak, istediğimiz şekilde kuyruk yapamamak, ince bir çizgiyi keskin bir bitişte oluşturamamak gibi problemler yaşayabiliyoruz. Peki, bu gibi durumların kurtarıcısı, oldukça pratik dipliner ile tanıştınız mı? Eğer dipliner’ın tam olarak ne olduğundan ve nasıl kullanılacağından emin değilseniz, yazımızı okumaya devam edin.
Dipliner Nedir, Nasıl Sürülür? Dipliner ve Eyeliner Farkı Nelerdir? -1 – Saç Bakım Güzellik
Dipliner nedir?

Dipliner; kalem gibi bir formda olan keçe bir uca sahip makyaj malzemesidir. Göz kapaklarınıza ve kirpik dibi hizasına ince ya da kalın bir çizgi çekmek için kullanılır. Kalem gibi bir formda olması ve ince fırça uçlar yerine kalın ve sert bir keçe yapıda olması onu kullanılabilirliği açısından oldukça kolay bir hale getirir.
Dipliner ve eyeliner farklı nelerdir?

Uygulama ve sonuç açısından aslında tamamen birbirine benzeyen eyeliner ve dipliner yapıları gereği birbirinden ayrılır. Eyeliner genellikle ince ve uzun bir fırçaya sahiptir ve boyaya batırılarak kullanılır. Fırçanın uzun olması nedeniyle aslında daha kolay kontrol edilir. İnce yapıdaki fırçalarla keskin ve ince çizgiler elde etmek kolaylaşır. Fakat kimileri için kolaylık olsun diye yapılmış bu ince ve uzun fırçalar sanıldığı kadar kolay değildir. Hareket etmeye müsait fırça eliniz titrediğinde çizginin bozulmasına ya da fırçadan çıkan tek bir kıl makyajın bozulmasına neden olabilir.

Tüm bunlardan muzdarip olanlar için tasarlanmış dipliner kısa, kalın, sert bir keçe kalem formundadır. Eyeliner’da bahsettiğimiz kıvrılma ve hareket dipliner’larda olmadığı için kontrol tamamen sizin elinizde olur. Ayrıca bu iki ürünün uç kısımları da farklıdır. Eyeliner bir fırça olduğu için sivri bir uca sahip değildir. Dipliner’ın ise kalem gibi sivri bir ucu olması sayesinde rahatlıkla ince bir çizgi çekebilirsiniz.
Dipliner nereye sürülür?

Söylediğimiz gibi uygulama konusunda dipliner, eyeliner’dan çok fazla ayrılmıyor. Yani dipliner da kirpik diplerine yatay bir çizgi şeklinde çekilebilir. Ayrıca dipliner genellikle kirpik diplerini belirginleştirmeye ve gözü şekillendirmeye yardımcı olur. Kısa ve sert yapısı kuyruk yapmaya çok imkan vermez ve gözün bittiği yerde bitirilir. Bunu kalıcı makyaj uygulamalarına bakarak da anlayabilirsiniz. Kalıcı dipliner uygulamalarında kuyruk yapılmaz, sadece kirpik dipleri belirginleştirilerek işlem tamamlanır. Çok fazla şekil yapma imkanınız da bulunmaz, yani gözün iç kısmından incecik bir çizgi ile gelip sona doğru kalınlaştırmak gibi şekiller için eyeliner’a ihtiyaç duyabilirsiniz. Tabii yine de kuyruk yapmayı denemeyi ihmal etmeyin. Eliniz yatkınsa, istediğiniz şekli elde etmek çok da zor olmayacaktır.
Dipliner Nedir, Nasıl Sürülür? Dipliner ve Eyeliner Farkı Nelerdir? -3 – Saç Bakım Güzellik
Dipliner nasıl sürülür?

Tıpkı eyeliner uygulaması gibi dikkat etmeniz gereken önemli birkaç nokta var.

Ellerinizi titretmemek
Hızlı olmak
Gözün dış kısmından başlayıp göz pınarına doğru gelen bir yöntem ile uygulamak

Bu konulara dikkat ederek aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz.

Uygulamadan önce boya kalemin içinde olduğu için, uç kısma gelmesini sağlamalısınız. Yani dipliner’ı hafifçe sallayarak işe başlayın.
Gözün dış kısmından başlayın, elinizle gözünüzü çekiştirmeden olduğu yapıda bırakarak uygulamayı deneyin.
Dış kısmından içe doğru hızlı ve keskin bir çizgi çekin. Yavaşladığınız durumda eliniz titreyerek çizginin keskin olmasını engelleyebilirsiniz.
Eğer hızlı şekilde uygulayamıyorsanız hayal ettiğiniz kısımlara birer nokta koyarak bu noktalar üzerinden ilerlemeyi de deneyebilirsiniz.
Dipliner’ın ucu ve kalan kısmı farklı kalınlıkta olduğu için kalemi hafif yan tutarak kullanmayı da deneyebilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.