user
e
sv

3 Temel Dekorasyon Stili

Evinizin dekorasyonu evinizi benimsemenizi ve zevklerinizi yaşatmanızı sağlayan en belirleyici unsurlardan biridir. Hayatınızı geçireceğiniz yaşam alanlarında hangi rüzgarların esmesini istediğinizi somut bir şekilde beyan ettiğiniz dekorasyon seçimi sırasında zamansız tercihler yaparak keyfinizi yükseltebilirsiniz. En popüler dekorasyon stillerine yönelmek yerine beğenilerinize hitap eden dekorasyon stilleri arasında tercih yaparak uzun yıllar evinizin görünümünü değiştirme gereksiniminden uzak kalabilirsiniz.
Geleneksel Dekorasyon Stili

Güzel, iyi tanımlanmış ve zamansız çizgiler taşıyan tasarımın harmanlanması sonucunda ortaya çıkan geleneksel dekorasyon stilinde birden fazla kural eş zamanlı uygulansa da ortaya çıkan sentez etkileyici olabilir. Çok fazla oyuna yer verilmeyen bu dekorasyon stilinde mobilyalar birbirleriyle kombine edilir, ortamın ahengini arttırmak için modası geçmiş gibi görünen aslında bir akımı temsil eden aksesuarlardan yararlanılır. Fonksiyonel mobilyalar, kırlentlerde yumuşak kıvrımlar, soft renkler ve biraz da gösterişli parçalar geleneksel dekorasyon stilinin olmazsa olmazlarıdır. Bazı eleştirmenler tarafından “soğuk” bir dekorasyon stili olarak yorumlanan geleneksel dekorasyon trendi ahşap, çini ve klasik çizgilere sahip aplik veya avize modelleri ile daha sıcak bir hale getirilebilir.
Çağdaş Dekorasyon Stili

Çağdaş dekorasyon dendiğinde birçok kişinin aklına aşırı yalın ve renksiz bir dekorasyon gelse de çağdaş dekorasyonun birden fazla çeşidi olduğu unutulmamalıdır. Çağdaş dekorasyon tarzı doğrultusunda tasarlanan yaşam alanlarından bazıları aşırı lüks bir görünüme sahip olurken diğerlerinde birbirinden iddialı ve canlı renkler tercih edilebilir. Genellikle odalarda birkaç tane çağdaş sanata vurgu yapan parçalar konumlandırılır ve bu dekorasyon tarzına uygun dekore edilen odalarda rahatlatıcı ve huzur verici bir atmosfer yakalanmaya çalışılır. Materyallerden çok atmosferin yüceltilmesi istendiği çağdaş dekorasyon stilinde doğal renklere de baskın renklere de yer verilebilir. Yüksek tavanlar, geometrik şekiller ve minimalist bir yaklaşım doğrultusunda dekore edildiği takdirde evler çağdaş dekorasyon stiline uygun hale getirilebilir. Mekanların tamamlanması için metal, taş, ahşap ve cam ögeler aynı anda kullanılabilir. Üstelik büyük yeşil saksı bitkileri ile ortamın enerjisi arttırılabilir.
Eklektik Dekorasyon Stili

Eklektik dekorasyon en beğenilen dekorasyon stillerinin güçlü yönlerinin seçildiği ve bu yönlerin bir araya getirildiği bir dekorasyon tarzı niteliği taşır. “Hepsinden biraz” eleştirileri yöneltilen eklektik dekorasyon stili aslında en fonksiyonel, en zorlu ve göz alıcı dekorasyon stillerinden biridir. Çok amaçlıdır, iyi düşünülmüştür; bu stilde görselliğe olduğu kadar ev sakinlerinin beğenilerine de önem verilmiştir. Farklı dekorasyon tarzlarını karıştırmayı sevenler için mükemmel bir tercih olan eklektik dekorasyon tarzı birlikte olunca tamamlanan ögelerin iş birliğine dayanır. Evlerini yenilirken kalıpları kırmak ya da kendi kalıplarını yaratmak isteyenlerin başvurabileceği bu dekorasyon stili ile evlerde hoş bir atmosfer yakalanabilir. Ev sahiplerinin aklına gelen farklı stiller, dönemler ve dönemlerle özdeşleşen eşyalar nötr arka plan renkleri ile kombine edilebilir. El yapımı eşyalara da sıra dışı dokulara sahip aksesuarlara da bu dekorasyon stilinde yer vardır.

Siz de eviniz için en doğru dekorasyon stilini seçmek istiyorsanız trendlerden ya da stillerden bağımsız olarak beğenilerinizi önceliklendirmelisiniz. Dekorasyon tercihlerinizi yaparken evinizin büyüklüğünü, şeklini, isteklerinizi ve sizi mutlu edecekleri düşünmelisiniz. Doğru aydınlatma aksesuarları ile desteklediğiniz dekorasyon seçimlerinizle mutluluğunuzu arttırabilir, evinizin kaleniz olduğu gerçeğini her an hatırlayabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.