Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Yaşlanma sürecinde ilk kırışan ya da görünümü değişen yerler alın ve kaş bölgesidir. Kaş düşüklüğü giderilebilen bir sonuç olduğundan, kaş kaldırma estetiği gibi uygulamalar ile giderilebilir. Yaş ilerledikçe, yüzün belirli bölgelerinde düşme, sarkma ve kırışıklık gibi istenmeyen sonuçlar da görülebilir. Kaş kaldırma ameliyatı ile kırışan çatık kaş çizgileri, alnın düşmesiyle baskı gören kaşların eski formuna sokulması ve burun hattınızın daha uzun görünmesi sağlanır. Genç ve orta yaş grubu hastalarda kaş kaldırma estetiği tek başına yeterli olabilirken, ilerleyen yaşlarda buna göz kapağı estetiği, alın ve şakak germe de eklenebilmektedir.
Kaş Düşüklüğü İçin Ne Yapmalı?
Yaşın ilerlemesi ile birlikte kadınlarda ve erkeklerde kaş düşüklüğü yaşanabilir. Kaş düşüklüğü probleminin en hızlı ve pratik çözümü ameliyatsız kaş kaldırma işlemidir. Kaş düşüklüğü tedavisinde kullanılacak yöntem doktorun ön muayene yapmasından sonra hangi işleme uygun olduğuna kişi ile birlikte ortak karar vermesi ile ilerlenen bir süreçtir. İp ile kaş askılama yöntemi eriyebilen ipler ile yapılan ve yapıldığı anda sonucu görülebilen bir işlemdir.
Kaş Kaldırma Ameliyatlarının Yapılma Nedenleri
Kaşlar ve kaşların altında yer alan dokular, yaşlanma ve yer çekiminin de etkisiyle sarkmakta ve üst göz kapağı üzerine baskı yaparak göz çevresi estetiğini de bozabilir. Kaşların sarkması sonucunda yüzde yorgun ve üzgün surat ifadeleri oluşmaktadır.
Sigara kullanımı,
Kötü beslenme,
Stres,
Hava kirliliği,
Cilt bakımının düzenli olarak yapılmaması,
Yaş alma,
kaşların estetik olarak düzgün görünmemesine sebep olur. Yüz felci, yüzdeki tümörler gibi hastalıklar da kaşlarda sarkmalarına yol açabilmektedir.
Ameliyatsız Kaş Kaldırma Teknikleri
Her uygulamada olduğu gibi kaş kaldırma uygulamaları da farklı tekniklerle yapılabilir. Bu uygulamalar iki ana grupta ameliyatla kaş kaldırma ve ameliyatsız kaş kaldırma olarak anılabilir. Temel olarak bakıldığında klasik kaş kaldırma yöntemi olan endoskopik kaş kaldırma cerrahi bir yöntem olarak öne çıkarken; kaş dolgusu ve fokus ultrason ile kaş kaldırma işlemleri de cerrahi olmayan kaş kaldırma yöntemleri olarak öne çıkar. İsterseniz aşağıda bu başlıkları kısaca açıklayalım ve daha net bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kaş Kaldırma Dolgusu
BT Dolgu kaşın doğal hareketini yapmasını engellemeyecek, kaslardaki bozulmayı en aza indirecek şekilde küçük dozlarda uygulanır. Ameliyatsız bir işlem olduğu için uygulama çok kısa olduğundan 5-10 dakika arasında tamamlanabilir. BT Dolgu uygulandıktan itibaren 7 ila 10 gün arasında sonuçlar tam olarak oturur ve 4 ila 6 ay da bir yani senede 2 kere tekrarlanması gerekmektedir.
Fokus Ultrason İle Kaş Kaldırma
Odaklanmış ses dalgaları yani ultrason enerjisi ile cildi sıkılaştırmayı ve olabildiğince yenilemeyi hedefleyen bir uygulamadır. Focus ultrason tedavisi ile ciltte herhangi bir yara izi oluşturmadan cildin 4.5 mm derinine kadar ulaşmak mümkündür. Focus ultrason ile kaş kaldırma işlem süresi 10-15 dakikadır. Uygulama sonrası işleminin etkisi %40 görülse de ortalama 3 aylık bir sürede yavaş yavaş istenilen etkiye ulaşır.
Kaş Kaldırme Ameliyatı Çeşitleri
Kaş kaldırma tekniği üç farklı yöntem ile uygulanır. Bunlar; iple asma, açık yöntem ve endoskopik uygulamalarıdır:
Endoskopik Kaş Kaldırma (Klasik Kaş Kaldırma):
Klasik kaş kaldırma ameliyatının bir diğer adı şakak germe ameliyatıdır. Şakak kısmından saçlı deri çıkarılarak o bölgede germe işlemi yapılır. Kaş saçlı deri içerisinden yukarı çekilerek istenilen şekil verilir.Hastane koşullarında genel anestezi altında yapılmaktadır. Operasyon ortalama 1–2 saat sürmektedir. Ameliyatın şekline göre hasta aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. 2-3 gün morluk ve şişlik görülebilir. Endoskopik kaş kaldırma yönteminde kanama ihtimali neredeyse yoktur. Doktorunuzun onayı ile taburcu olduktan 2 gün sonra banyo yapabilir, 3 gün sonra işinize dönebilirsiniz.
İp Askı İle Kaş Kaldırma
Öncelikle kaşın şekli belirlenir, lokal anestezi ile uygulanan kolay bir işlemdir. İplikler cilt altı dokuları asarak kaş kaldırma işlemi yapılır. Ciltte kesi yapılmadan sadece iğneler içinden geçirilerek uygulanan ip türleri yanında saçlı deri içinde sabitlenen ip türleri de vardır. Bu iplerin avantajı uygulamanın 3 ila 5 yıl kalıcı olmasıdır. Uygulama 15-20 dakika sürmektedir ve uygulama sonrası günlük sosyal faaliyetlerinize dönebilirsiniz.
Yorum Yaz